• Kauneudenhoitoalan töiden haitalliset kuormitustekijät kannattaa ehkäistä ennalta

  Yhteistyössä: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

  Yksipuolinen, staattinen kuormitus on yleinen tuki- ja liikuntaelinvaivojen aiheuttaja, jota esiintyy myös kauneudenhoitoalan työtehtävissä. Työn haitalliset kuormitustekijät ovat tehokkaasti ennaltaehkäistävissä hyvällä työn, työolosuhteiden ja työvälineiden suunnittelulla. Tämä edesauttaa myös tuloksellisesta liiketoimintaa. 

  More
 • Lausunto eduskunnan verojaostolle kosmetologien puolesta

  28.5.2024

  Helsinki

  Annoimme pyynnöstä asiantuntijalausunnon eduskunnan valtiovarainvaliokunnan verojaostolle hallituksen esitykseen arvonlisäverolain ja oma-aloitteisten verojen verotusmenettelystä annetun lain 39 §:n muuttamisesta.

  More
 • Rekrytointi-ilmoitus

  Etsimme SKY:n toimistolle tapahtumakoordinaattoria – voisitko se olla sinä? Klikkaa ja lue lisää avoimesta paikasta.

  More
 • InnCoCells-hanke tutuksi

  Kirjoittaja: Susanna Korpinen-Back

  VTT:n koordinoimassa InnCoCells-hankkeessa kehitetään korkealaatuisia kosmetiikkatuotteiden ainesosia kasveista ja kasvisoluista. InnCoCells on EU:n rahoittama nelivuotinen yhteistutkimushanke, jonka tavoitteena on mullistaa tapa, jolla kasveista ja kasvisoluista löydetään, kehitetään ja valmistetaan innovatiivisia ja korkealuokkaisia kosmetiikkatuotteita.

  More
 • Ilmoitus: Luonto kohtaa teknologian

  Team Dr. Josephin ihonhoitotuotteissa yhdistyvät luonnon korkealuokkaiset raaka-aineet ja huipputeknologinen tutkimus. Italiassa käsin valmistettava ylellinen luonnonkosmetiikkasarja on vastuullisen, tulevaisuuteen katsovan kosmetologin työkalu nyt myös Suomessa.

  More
 • Yhteistyössä on voimaa – esitimme yhdessä Hius- ja kauneudenhoitoalojen yhdistysten kanssa käsityöaloille 14 % arvonlisäveroa

  Suomen Kosmetologien Yhdistys – Kosmetologföreningen i Finland ry, Suomen Hiusyrittäjät ry ja Suomen Hiusalan Ammattilaiset ja Yrittäjät (SHAY) ry ovat laatineet yhdessä kirjelmän koskien arvonlisäveron alarajaa ja arvonlisäveroa käsityöaloilla. Kirje lähetettiin valtionvarainministeri Riikka Purralle sekä kaikille eduskuntaryhmien puheenjohtajille 12.12.2023.

  Kirjelmän voit lukea alta:

  More
 • SKY:n syyskokous to 12.10.2023

  KUTSU JÄSENILLESKY:n sääntömääräinen syyskokous pidetään SKY-messut- Kosmetologipäivät tapahtumassa, Helsingin Kaapelitehtaalla to 12.10.2023 klo 15.30.

  More
 • CEPEC on nyt EE United

  17.7.2023 perustettiin uusi, eurooppalaisten kosmetologiyhdistysten yhdistys, EE United (ent. CEPEC).

  More
 • Tule mukaan SKY:n hallitukseen

  SKY:n hallitus etsii uusia jäseniä hallitukseen sekä varajäseneksi, että varsinaiseksi jäseneksi. Hallituskausi on kolme vuotta ja hallitus tapaa vuosittain noin 11 kertaa kokouksen merkeissä (myös etäosallistuminen on mahdollista).

  More
 • Eurooppalaista yhteistyötä rakentamassa

  SKY, EEUnited (entinen CEPEC) ja SME United tapasivat Professional Beauty Care Industry Meeting merkeissä 21. huhtikuuta Helsingissä, Suomen Yrittäjien pääkonttorilla. Tapaamisessa organisaatioita edustivat puheenjohtajat Ville Äikäs (SKY), Anne Parkkinen ja entinen puheenjohtaja Laura Grilli (EEUnited), Petri Salminen (Suomen Yrittäjät, SME United) ja Dario Costantini (CNA) sekä EU-suhteista vastaava Claudio Cappellini.

  More